Program Društvenog centra Krov

Društveni centar Krov

Društveni centar Krov predstavlja prostor tri udružene organizacije u okviru etnološko-antropoloških disciplina. Okuplja i povezuje kreativne i društveno angažovane ljude

Adresa: Kraljice Marije 47
e-mail: dckrov@gmail.com

Centar za vizuelnu antropologiju

Centar za etnomuzikološke delatnosti

Vizantrop

Centar za vizuelnu antropologiju – VAC poziva sve zainteresovane koje zanima etnografski film i antropološka istraživanja da se uključe u Školu Vizuelne Antropologije. Uz pomoć stručnih predavača i mentora različitih disciplina iz oblasti antropologije, filmske režije i teatrologije, polaznici će stvoriti sopstvene istraživačko-stvaralačke timove. Svaki tim će izabrati i razviti temu, te snimiti kratak film. Naš Centar podstiče mlade entuzijaste, ali i starije kolege, istraživače i aktiviste iz različitih oblasti da svojim audiovizuelnim angažovanim ostvarenjima doprinesu novim tumačenjima kompleksne društvene svakodnevnice u kojoj se nalazimo.

Tokom ovog kursa ćete naučiti da registrujete jedinstvene odlike raznolikih društvenih grupa i pojava služeći se filmskom kamerom ili fotoaparatom. Upoznaćete se sa osnovnim veštinama snimanja i montaže i ovladati umetničkim jezikom kinematografije, kao i metodološkim izazovima etnografkog terena. Kao rezultat radionice timski ćete osmisliti, snimiti i montirati kratkometražni etnografski film. Znanja i alate koje steknete na Školi Vizuelne Antropologije moći ćete da upotrebite za vaša buduća etnografska i društveno-humanistička istraživanja.

Tema zimske Škole je VANREDNO

Škola će trajati od 2. decembra do kraja godine, sa sledećim programom:

  1. nedelje ćemo pričati i predavati o vizuelnoj antropologiji, njenim metodologijama pri istraživanju, performativnim teorijama i kinematografskom jeziku koji je neophodan za stvaranje kooperativnog etnografskog filma;
  2. nedelju smo rezervisali za vežbe snimanja i kreiranja tema za istraživanje;
  3. nedelje idemo direktno na teren u sakupljanje etnografskog audiovizuelnog materijala;
  4. nedelje se pristupa studijskom karantinu i montaži prikupljenog materijala.

Prijavu možete popuniti do 29. novembra na sledećem linku:
https://forms.gle/Ufn4nf3w3Dm2KJS27

Predavanja i vežbe, kao i montaža, odvijaju se u prostorijama Društvenog centra Krov čiji član postajete automatski participacijom u Školi. Cena participacije iznosi 5,000rsd sa mogućnošću plaćanja u dve rate na početku i na kraju Škole.

Detaljnije informacije možete videti na našem sajtu:
http://visualanthropologycenter.com/skola_vizuelne_antropologije/

Za sva pitanja možete nam se obratiti na mejl: info@visualanthropologycenter.com

Naš društveni centar ima svoj sistem mikroekonomije. Naši članovi mogu pohađati naše programe, koristiti naš studio za montažu ili popiti piće u našem baru pomoću svoje članske karte. Članska karta DC KROV se dobija uz minimalnu donaciju od 500 dinara što podrazumeva 5 tokena (KRovića) koje možete iskoristiti na ovom ili bilo kojem narednom događaju. Član možete postati učlanjenjem na ulazu našeg centra.

U skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja širenja virusne zaraze KOVID-19, tokom boravka u svim prostorima DC Krov, posetioci su u obavezi da pravilno koriste zaštitne maske kao i da poštuju rastojanje prilikom kretanja i boravka. Pri ulasku u DC Krov, potrebno je koristiti dezinfekciona sredstva koja se nalaze na ulazu.
Održavanje programa uslovljeno je gornjom granicom u broju učesnika odnosno posetilaca. Preporučen maksimalan broj osoba koje koriste jedan prostor istovremeno je 20.

Društveni centar Krov
Kraljice Marije 47
11000 Beograd
dckrov@gmail.com

Facebook

Instagram

You received this email because you are registered with Social Center ROOF

Unsubscribe here

SendinBlue

© 2020 Društveni centar Krov

1 Like

napravite nalog i na mastodonu :smiley: