Linux server & admin radionice

Pozdrav.

Nakon serije mrežnih radionica nastavljamo sa linux server & admin radinocama nedeljom od 19h u Haklabu.

Detaljnije na forumu https://forum.hklbgd.org/t/linux-server-admin-radionica/

Posle njih usledice pentest-security serijal radionica gde ćemo videti i testirati sigurnost svega što smo naučili iz mreža i linux-a.

Vidimo se.

2 Likes

Zdravo.
Obavestavam da necu nastaviti da odrzavam Linux & Admin radionice u haklabu, kao ni sledece planiranu u vezi zastite i etickog hakovanja.

Ako neko zeli da nastavi sa ovim radionicama umesto mene vise je nego dobrodosao.
Sve materijale koje sam obecao da cu objaviti u vezi ove Linux radionice sa temama koje smo do sada presli cu i uciniti u narednom periodu u najkracem roku na forumu.
Pozdrav.

Ako Petar i Aleksej prestanu da drže radionice, više neće biti nijedne radionice u Hacklab-u! :open_mouth: Neće dolaziti ljudi koji pripadaju mladjoj generaciji, koji su najaktivniji, i koji zapravo i “čine lab živim”. Time se i zvanično ulazi u period stagnacije, ili, da ne kažem defetistički, “Lab zamire”… :frowning:

Kakva je reakcija zajednice na ovo? Mislim da je situacija i ozbiljnija i hitnija nego što se činilo. Lepo je što smo mi, “stari članovi”, izneli mišljenje, ali ako je ishod ovakav - čemu sva priča, dobra volja, moderiranje?! Da li je postignuto neko rešenje? Možemo li ovo da popravimo? Možemo li da celu ovu situaciju, kao zajednica, prevazidjemo?

Peksi

Hej Peksi

Prava pitanja si postavio.

Jos jedna mlada osoba se javila mailom posle razgovora od preksinoc, koja je prestala da dolazi u haklab jer se nije osecala sigurno. Potvrdila je da se zalaze za izbacivanje istog clana ali zbog privatnosti necemo pomenuti njeno ime.

Situacija jeste urgentna.
Veceras saljem email za follow up diskusiju za ovu nedelju jer cekati jos 2 nedelje ne vidim kao adekvatno resenje.

poz!

Dez

1 Like