[hklbgd] [sastanak] petak 2. jun 19h

Ćao svima,

Otvorio sam novi thread u vezi sa sastankom laba koji je večeras u 19h, kako bi dalja komunikacija bila preglednija. Mislim da nisam usamljen u mišljenju da je ok da se prethodna rasprava zaustavi na ovoj listi i da se dalji razgovori vode na sastanku.

Na osnovu par poslednjih postova na prethodnom threadu, iskazana je inicijativa i spremnost da se ne organizuje glasanje, već da se sastanku pristupi na konstruktivniji način.

Predlog je taj da nastavimo razgovor o tome kako vidimo ulogu hacklaba u širem društvenom kontekstu i koja je svrha njegovog postojanja uopšte. Odgovori na ta pitanja pružiće nam okvir za odluku o tome na koji bi način bilo najbolje da se uredi unutrašnji život prostora kako bi služio svojoj svrsi. U tom svetlu razmatraćemo i oblike ponašanja koji su označeni kao sporni u prethodnoj prepisci.

Uostalom, mi ni nemamo definisanu proceduru za glasanje u smislu koji je predlagan, kao što je to već primećeno. Svako preglasavnje moglo bi da razjedini zajednicu mnogo više nego što je to možda vidljivo u ovom trenutku. S druge strane, budući da su se stvari u labu menjale, pravila odlučivanja mogu da se promene da bolje odgovaraju trenutnoj situaciji.

Svako ko je raspoložen da da doprinos ovoj temi je dobrodošao bilo fizički bilo online. Činjenica je da ne postoji zvanično zabrana ulaska u prostor bilo kome.

Nadam se da ovaj predlog sažima korektno ono što se iskristalisalo na kraju diskusije?

Neka neko pliz pošalje jitsi link za nas koji nismo u mogućnosti da fizički budemo prisutni.

Aranđel

За ово бих као једноставно решење предложио тајно гласање.

Pozdrav svima

Slazem se da se ovaj thread zaustavi sad na listi.

Haklab mora biti safe space za svakog.
Cinjenica je da nema puno clanova zena i devojaka u haklabu i ako
jos ne postoji osnovno postovanje privatnog prostora u prostoru ovo je ozbiljan problem.

vidimo se na jitsi!

Jedan od pristupa je takodje da se upoznamo sa pravilima ponasanje u zajednici i zastiti od seksualnog harassmenta - i pogleda PSEAH polisa ponasanja koju je ove godine usvojilo Internet drustvo Srbije www.isoc.rs. jer delimo space sa haklabom.

pozz

Des

Ja necu moci da prisustvujem fizicki onda raspravi danas u haklabu, ako je Nedeljku dozvoljeno da dodje.

Evo i na ovom thread-u za slucaj da ne vidi neko.
Link za sastanak:

pocinje u 19h naravno, samo saljem ranije da bi stigli da vide svi.

Jun 3, 2022, 12:45 by hklbgd@hklbgd.org: